Familien Mathiesen ved kjøkkenbordet.

Vi bygger på Kampestad #3: Endelig innflytting

Endelig var tiden inne for innflytting i det nye huset på Kampestad.

- Vi har gledet oss til innflytting fra da vi plukket ut tomta på Kampestad for nesten to år siden. Det var en god følelse da vi endelig kunne flytte inn, forteller ekteparet Sommer Mathiesen.

Gøy å se at løsningene fungerer

De første dagene etter innflytting var det et herlig kaos med flyttekasser overalt. Etter å ha kommet i orden synes paret det er godt å se at boligen er praktisk, og at den på alle måter innfrir forventningene.

- Vi er veldig fornøyde med hvordan huset har blitt. Det er gøy å se at løsninger vi har valgt sammen med PK Hus og arkitekt fungerer i praksis, sier Lina Sommer Mathisen.

En smilende gjeng foran sitt nye hjem.

De ferske Kampestad-beboerne opplever at fordelene med å bo i et helt nytt hus er mange, sammenlignet med det å bo i et eldre hus.

- Vi er trygge på at huset er forskriftsmessig utført, det er garanti på arbeidet og vi har et godt inneklima. Ikke minst er huset bygd akkurat slik vi ønsket det, sier Nils-Erich.

Barna stortrives

På Kampestad bor det mange nyinnflyttede barnefamilier, og familien Sommer Mathisen har funnet seg godt til rette i nabolaget.

Far og sønn på sykkeltur.

Finn ut mer om boligområdet på Kampestad her.

- Vi hadde en forventning om at boligområdet på Kampestad var et område vi ville trives i, og forventningene har så absolutt blitt innfridd. Her har barna fått nye lekekamerater og vi har blitt kjent med trivelige naboer, kan Lina fortelle.

Begge barna har lyst til å invitere nye og gamle venner hjem for å vise fram huset og ikke minst de nye, flotte rommene sine. Om barna gleder seg mest over sine rom, gleder de voksne seg desto mer over et stort, fint og praktisk kjøkken og å kunne nyte sol og fantastisk utsikt fra terrassen.

Paret ønsket at trappen opp skulle få en sentral og synlig plass i huset. Valget endte på en moderne repostrapp med stramme linjer i helstav eik og stål fra Tre Trapp. Det høye vinduet gjør trapperommet ekstra lyst og luftig, og skaper en flott entré opp til stuen og kjøkkenet.

Løsningsorienterte håndverkere

Nå som de har flyttet inn i det nye huset kan ekteparet Sommer Mathisen ta seg tid til å oppsummere byggeprosessen.

- Vi har opplevd en trygghet i å ha PK Hus som byggmester. Både gjennomføringen og oppfølgingen fra PK Hus har vært bra. De har vært flinke til å svare på spørsmål og å følge opp underveis. Ikke minst synes vi håndverkerne var både hyggelige og løsningsorienterte, sier Nils-Erich.

Han og Lina er enige om at hele byggeprosessen har vært en positiv opplevelse.

Har du lest de foregående artiklene om Nils-Erich og Linas byggeprosess på Kampestad?

Vi bygger på Kampestad #2

Vi bygger på Kampestad