Camilla og Sondre foran den nye drømmeboligen på Kampestad.

Fra storbyen til hjembyen – Nærhet til by og natur på Kampestad 3

Etter endt studietid, valgte Camilla å flytte hjem til kjente trakter på Kongsberg. Med seg hadde hun samboeren Sondre fra Oslo, og sammen ønsket de nå å slå seg til ro etter opphold i storbyen.

Kort tid etter søkeprosessen startet, hadde de allerede funnet drømmeboligen på Kampestad!

Med utdanning innen grafisk design fra Norges Kreative Høyskole, har Camilla opplevd det å bo i storbyer; både under utdanningen i Bergen, og da hun bodde 1 år i hovedstaden. Selv er hun født og oppvokst på Kongsberg, så da paret skulle starte jakten på ny bolig, ble det naturlig å flytte tilbake hit.  

Ønsket å investere i noe eget

Sommeren 2018 begynte Camilla og Sondre, å kikke seg rundt etter mulighetene i Kongsberg. Ønsket om å skape et hjem og slå seg til ro var stort, og med lengre erfaring av å leie leiligheter fant de raskt ut at de ønsket å investere i noe eget.

– Vi hadde begge erfart det å bo i en leilighet i storbyen. Når vi nå skulle investere i en bolig sammen, ønsket vi derfor både mer plass, samtidig som vi ønsket å bo litt i utkanten av byen for å unngå støy, sier Camilla.  

På Kampestad er flere godt etablert i egenbygde hus i samarbeid med boligutbyggeren PK Hus. Men ikke alle flytter inn i hus de selv har vært med på å bygge.  

Fun fact: Hos PK Hus kan du velge mellom ferdig prosjekterte boliger eller være med i hele prosessen fra arkitekt til huset står ferdig.

– Vi startet boligjakten sommeren 2018, og senere samme sommer flyttet vi inn i en tremannsbolig som PK Hus hadde bygd på Kampestad. Det var klart for oss at vi ønsket å flytte rett inn i en bolig, og alternativet om å bygge eget var ikke noe vi ønsket den gangen. Det var derfor perfekt at vi fant drømmeboligen på attraktive Kampestad!

Det unike med Kampestad er den fantastiske utsikten til Skrim, Kongsberg skisenter, Jonsknuten og Numedalen. Alle tomtene ligger sydvestvendt i et lett skrånet terreng – noe som betyr en uslåelig utsikt, samtidig som du får sol hele dagen.  

Utforsk og se ledige tomter på Kampestad her.

– Vi falt veldig for boligen på Kampestad. Her var det mye plass, fantastisk utsikt og sol hele dagen. Støyet fra byen var ikke-eksisterende. Samtidig kunne vi rusle på fortau helt til sentrum, hvor nye muligheter åpnet seg. Et stort pluss var de mange turmulighetene i nærområdet.

En ny start på Kampestad

Paret kunne etter kort tid juble etter å ha flyttet inn i sin nye bolig. For å sette sitt eget preg på boligen var det riktignok noen ting de ønsket å endre.  

Les om Vegard og Anita sin reise til drømmeboligen, med PK Hus som utbygger.

– Da vi flyttet inn, var det veldig lyst og fint med hvite vegger. Vi ønsket riktignok å sette vårt preg på boligen, og skape et lunt og koselig hjem. Det tok derfor ikke lange tiden før hver eneste vegg var malt!

Camilla har lang erfaring med det å være kreativ; både i jobbsammenheng som designer i reklamebyrået Akari, men også på hjemmebane.  

Fun fact: Camilla har selv designet og vært med å utvikle Kampestad sin nettside!  

– Jeg har alltid vært glad i det å være kreativ, og finner derfor mye glede i det å innrede. Jeg bruker mye tid på å innhente inspirasjon og kikke på interiør, både i butikker og på nett. Det er så viktig at man trives og kan nyte hverdagen i eget hjem! Jeg er derfor alltid på utkikk etter måter å gjøre hjemmet vårt unikt, men samtidig koselig.

– Vi er også veldig glad i grønne planter, så det har blitt en stor del av vårt interiør. Det skaper en koselig og stilig atmosfære, i tillegg til at det gir et godt inneklima. Plantene våre stortrives i lyset fra de store vinduene! Ikke bare er det et pluss for oss å ha sol hele dagen, men nå også for plantene.  

Sene sommerkvelder på terrassen

Utsikten og solforholdene på Kampestad er noe for seg selv, og var faktorer som gjorde at paret falt enda mer for området. Sene sommerkvelder nytes derfor ofte på deres store terrasse.  

– Vi nyter godt av solforholdene på Kampestad. I sommerferien befinner vi oss mer utendørs enn inne, så terrassen brukes flittig. Her soler vi oss og griller masse, og samler gjerne familie og venner til både lunsjer og middager. Terrassen blir derfor et sted vi finner roen, men skaper også et naturlig samlingspunkt.

Den nydelige solnedgangen er også en faktor Camilla trekker frem.

– Sondre er landskapsfotograf, så terrassen er perfekt for å stille opp stativ med kamera for å fange unike solnedgangsbilder.

Med kameraet på tur

Det er ikke bare fra parets terrasse blinkskudd i form av bilder, fanges. Når det er anledning for det, går Camilla og Sondre mye på tur i nærområdet, og her blir kameraet flittig brukt.

– Vi er veldig glade i naturen, og drar god nytte av de flotte turmulighetene i området. Nærmest «rett bak huset» går det stier til Langevannstoppen, og her går vi mye. Det tar en halvtimes tid til toppen, hvor mesteparten av turen er motbakke. Det er deilig å få litt puls og er en fin måte å trene på, samtidig som man kommer seg ut i skogen. På toppen feirer vi med en aldri så liten selfie!

Har du planer om å bygge nytt hus, men vet ikke helt hvor du skal starte? Kontakt PK Hus for en uforpliktende prat.

– Sondre er veldig opptatt av de detaljene «ikke alle andre ser», og prøver stadig å finne nye motiver i bortgjemte «perler». Det er også gøy å fange dyreliv dersom man skulle komme over det.

Selv har paret tre katter, og disse stortrives også i naturen med dyrelivet skogen har å by på.

– Det var veldig viktig for oss at kattene våre også skulle trives dit vi flyttet. Kampestad, med sine rolige gater og nærhet til natur, er perfekt for dem, avslutter Camilla.

Både store, små og våre firbeinte venner trives på Kampestad. Her nyter alle godt av både turmulighetene, solforholdene og den sentrumsnære beliggenheten!