Helene og Ingebjørg leker i sandkassen.

Perfekt for barnefamilier på Kampestad

Da familien Medhaug Simonsen bestemte seg for hvor de skulle bygge hus, falt valget på området Kampestad.

I mai 2018 flyttet Ingebjørg (4 år), Magnus (7 år) og foreldrene Helene og Håkon inn i boligen i Folkeløkka 13. Ett år etter var de blitt fem. Familiens siste tilskudd heter Håvard, og har nå blitt 3 måneder gammel.

Solrik beliggenhet, bra skole og trygg skolevei

Når du skal velge deg et sted å bo har du gjerne en liste over hva du ønsker, og så må du prioritere ut ifra det. Å flytte til et solrikt område, for å få ettermiddags- og kveldssol, var et av hovedkriteriene til familien Medhaug Simonsen da de skulle finne seg et nytt sted å bo.

- For oss var også skolekretsen og en trygg og god skolevei noe av det viktigste da vi lette etter vår nye bolig. I tillegg var gangavstanden til sentrum noe som gjorde at Kampestad ble veldig attraktivt for oss, forteller Helene Medhaug Simonsen.

Sju år gamle Magnus går i 2. klasse på Raumyr skole, og hver dag går han til skolen sammen med en fast gruppe venner som bor rett i nærheten.

Guttene trives på skolen, og Helene trekker fram ny og moderne skole på Raumyr som en stor fordel for barna som går der.

Magnus Medhaug Simonsen og Erlend Gagnes bor på Kampestad, og går begge i 2. klasse på Raumyr skole.

Trygt oppvekstmiljø for barna

Som så mange andre ønsker Helene og Håkon et trygt oppvekstmiljø for barna sine, og det har de funnet på Kampestad.

- Her løper barna ut og inn, og de har mange lekekamerater i gata, smiler Helene.

At området er nyetablert med mange barnefamilier gjør at det er enklere å bli kjent med naboer i samme situasjon.

- Det kjennes veldig trygt å kjenne naboene rundt oss. Vi mødre som har barn på samme alder finner også på litt sosialt sammen, uten barna. Jeg opplever naboskapet som veldig godt, og ønsker fremtidige naboer velkommen til Kampestad, forteller trebarnsmoren.

På Kampestad er det høy barnetetthet, og trygge lekeområder for barna.

Helene trekker fram gapahuken, som ble sponset av Sparebankstiftelsen DNB, som et fint og familievennlig turmål i området.

- Gapahuken ble bygget på dugnad av oss som bor på Kampestad, og du finner den en kort gåtur i retning Fauleplass. Her er det både bålpanne og ulike aktiviteter for barna, forteller Medhaug Simonsen.

At det finnes opptil flere barnehager i gangavstand er også en kjempefordel for barnefamiliene i området.

Den nye gapahuken har blitt et populært turmål for beboerne på Kampestad.

Flott utsikt er en bonus

- Utsikten var ikke det viktigste for oss da vi skulle bygge bolig, men jeg må si at jeg ble positivt overrasket første gang jeg var her oppe. At området oppleves som åpent og luftig, og at vi har denne flotte utsikten, er jo absolutt et pluss, sier Helene.

- For oss var det Raumyr skole, solrik beliggenhet og den korte avstanden til sentrum, som gjorde at vi valgte Kampestad framfor andre boligfelt. De andre fordelene på Kampestad, sånn som utsikt og nærhet til skogen er en bonus.

På Kampestad er det fantastisk utsikt, men for familien Medhaug Simonsen var den trygge skoleveien gjennom skogen en enda viktigere grunn til å flytte hit.

Effektiv og ryddig prosess

For Helene og Håkon Medhaug Simonsen var det første gang de bygget hus.

- Vi kjøpte en ferdig prosjektert bolig hvor vi gjorde noen justeringer. For oss ble dette en god løsning i og med at det lå noen føringer for hvordan boligen skulle bli, sier Helene.

- PK Hus, som bygget huset, hadde vi en god dialog med under hele byggeprosessen. Vi hadde byggemøter underveis, og det var lett å komme i kontakt med dem hvis det var noe vi lurte på, avslutter Helene, som opplevde husbyggingen som en veldig grei prosess.

Familien har siden innflyttingen blant annet malt huset og beiset terrasser - og de har funnet seg godt til rette i sitt nye nabolag.

Fire år gamle Ingebjørg trives godt i sitt nye nabolag.