Et nytt kapittel på Kampestad

Tenk deg å flytte inn i et splitter nytt drømmehus du selv har vært med å tegne – i et helt nytt boligområde som har kort vei til det meste. Det er nettopp det familien Askeland gjorde på Kampestad for fire år siden, takket være samarbeidet med PK Hus AS.

Kort vei til det meste

– Vi var de første som flyttet inn her. Da var både boligfeltet og alle husene helt nye, forteller Therese og Magnus Askeland.

Tobarnsforeldrene valgte Kampestad av flere grunner. Ikke bare vokste Therese opp på Raumyr, men nærheten til byen og utsikten var også viktig.

– Her er det kort vei til byen, skolen og barnehagen, her slipper vi alle bakkene og vi er omgitt av kjempefine turområder i et verneverdig løkkelandskap rett utenfor døra, skryter paret.

Utsikten fra stua

På Kampestad ligger alle tomtene sydvestvendt og i et lett skrånende terreng. Det betyr at alle som bor her får mye sol og utsikt til Skrim, Kongsberg skisenter, Jonsknuten og Numedalen. Foto: Anniken Tangerud

God beliggenhet

Kampestad er et ganske nytt boligfelt på Raumyr Nord, hvor PK Hus er boligbygger. Raumyr har alltid vært – og er – et attraktivt område å etablere seg i, noe familien kan bekrefte.

Les mer om Kampestad her.

– Her på Kampestad er det trygt og godt. Det er flust av barn å leke med for døtrene våre og datteren vår Emilie (9) har faktisk fem andre barn som går i den samme klassen hennes boende i samme gate. Det er ganske kult. Hun kommer hjem og har nesten ikke tid til å spise fordi hun vil ut å leke. Den samme gjengen sykler og går sammen til skolen hver dag også.

Barnevennlig område

– Det er en ubetalelig verdi det at det alltid er unger som er jevngamle her. Hvor mye det er verdt å ha vennene rett utenfor døra så jeg ikke for meg når vi flyttet hit. Da er det lettere å gi litt slipp og gi de den friheten og rommet til å gå ut døren og leke, smiler Therese varmt.

Emilie trekker samtidig frem den store lekeplassen som det beste med Kampestad. Der spiller barna ball, sykler og leker «boksen går».

– Vi er også en gjeng med voksne mannfolk som kjører radiostyrt bil på BMX-banen der nede, røper Magnus.

Hvorfor valgte dere nytt?

Det var ikke noe tema, ler Therese.

– Vi hadde ikke lyst til å pusse opp noe. Det er dyrt å kjøpe brukt. Da bruker man ofte mye tid, penger og ressurser på å få det slik du vil – og du er ikke garantert det alltid heller. Ser du på kostnadsbildet er det faktisk billigere å bygge nytt og da får du det tegnet akkurat slik du ønsker.

Det var nettopp det familien gjorde. De kontaktet PK Hus, som er en totalleverandør av boliger og kan tilby alle tjenester i prosessen frem til boligen er innflyttingsklar, og de tilpasset huset etter tomta og Magnus og Therese sine ønsker og behov.

– Vi er veldig fornøyde med løsningen PK Hus og vi valgte sammen. Kort tid etter å ha kjøpt tomta hadde vi et byggemøte med prosjektlederen og arkitekten Marit Fåsetbru. Etter å ha forklart hvordan vi ville at drømmehuset skulle være tok det ikke lang tid før vi fikk tegningene og sa: «Det vil vi ha». Vi klarte ikke å finne noe vi ville endre på, smiler Therese.

Dyktige håndverkere

Magnus benytter samtidig anledningen til å skryte av snekkerne og håndverkerne fra PK Hus:

– Når de bygde huset var snekkerne veldig flinke. De så praktiske løsninger og kom med anbefalinger underveis og involverte oss i hele prosessen. De ser helheten i prosjektet og bruken i hverdagen og det er ganske unikt. Det gav oss en tillit til PK og samarbeidet har simpelthen vært problemfritt.

– De fikser alt og involverer alle parter hele veien. Samtidig er de flinke til å veilede oss til å ta gode valg. Det er klart det er en million valg å ta, men da sitter du igjen med et hus som er akkurat slik du ønsket at det skulle være.

Denne artikkelen er republisert. Publisert første gang i 3600.no 1. januar 2018.