Anne-Britt og Frits foran sin nye leilighet.

Anne-Britt og Frits stortrives i ny leilighet

I en leilighet med adresse Glabak 9 finner vi et fornøyd ektepar i begynnelsen av 70-årene, som ikke har angret et sekund på at de flyttet fra enebolig til leilighet.

- Denne leiligheten er akkurat passe stor for oss to, og vi er veldig glad for at vi flyttet hit, sier Anne-Britt Puntervold Øyen og Frits Øyen.

Leiligheten er bygget og prosjektert av PK Hus, og ekteparet overtok den nye leiligheten 15. desember 2017. De er godt fornøyd med sin nye, akkurat passe store bolig, og har funnet seg godt til rette i rolige og sentrale omgivelser.

Mange flytter fra hus til leilighet

Det har blitt vanlig å flytte fra hus til leilighet etter at barna har flyttet ut, når yrkeskarrieren nærmer seg slutten og pensjonisttilværelsen nærmer seg. Fordelene med å flytte inn i en ny leilighet er mange, men ønsket om en enklere hverdag er den viktigste årsaken for mange.

Er du en av de som vurderer å selge huset og flytte inn i en ny og lettstelt leilighet? Ekteparet Øyen har nylig vært igjennom prosessen, og anbefaler deg å hoppe ut i det mens du fremdeles er forholdsvis frisk og rask– og å planlegge det hele godt.

Ekteparet har leilighet i Gladbak

Ble lei av å måke snø

Prosessen som ledet til at ekteparet bestemte seg for å flytte fra huset sitt og til en ny leilighet begynte med at Frits ble lei av å bruke tiden sin på å måke snø.

- Frits sa en dag at han ikke orket mer måking av tak og oppkjørsel, sier Anne-Britt.

- Jeg klarte jo fint snømåkingen, men det var ikke lenger noe lystbetont. Også tenkte jeg på Anne-Britt. Hva ville skje hvis hun en dag ble alene i huset, og skulle klare all denne snømåkingen selv, forteller Frits.

Fremdeles plass til barn og barnebarn

Paret kjøpte ikke den første og beste leiligheten de kom over, men de begynte å vurdere litt ulike alternativer. Anne-Britt og Frits endte opp med å kjøpe leiligheten i Glabak 9 av PK Hus, og her stortrives de i en romslig leilighet over to etasjer.

En av årsakene til at de har blitt så fornøyd med ny leilighet mener ekteparet er at de kom tidlig inn i prosessen, og dermed fikk mulighet til å tilpasse leiligheten til sine egne ønsker og behov.

- For vår del var det helt avgjørende å få inn et ekstra toalett. Det gjør det mye lettere å ha overnattingsbesøk av barn, svigerbarn og barnebarn, forteller Anne-Britt.

Lite vedlikehold og sentral beliggenhet

Den største fordelen med å flytte inn i en ny leilighet, vil nok mange mene er at tiden de før brukte på vedlikehold nå kan brukes på andre og mer lystbetonte aktiviteter.

I en ny leilighet er det ikke behov for oppussing på veldig mange år, og utendørs vil de fleste sameiene kjøpe seg tjenester, som for eksempel snømåking.

- Vi bruker tiden vår på aktiviteter vi trives med, og har gangavstand til det meste, sier Frits.

- Ja, vi er ikke avhengig av bil lenger, for vi kan sykle eller gå til alt, mener Anne-Britt.

- Og selv om det er veldig sentrumsnært her, er det stille og fredelig i området.

Ekteparet Øyen bor i en sentrumsnær leilighet med nærhet til matbutikk, treningssenter, baker og togstasjon.

Planlegg flytteprosessen godt

Mange kvier seg for å flytte fra enebolig til leilighet, og det er nok mye på grunn av selve flyttingen. Frits sin tydelige anbefaling til alle som vurderer å flytte til leilighet, er å planlegge godt og i god tid før selge flyttedagen.

- Det er klart at når du flytter fra noe stort til noe mindre, så får du ikke plass til å ta med deg alle tingene dine på flyttelasset, sier Frits.

Selv brukte Anne-Britt og Frits 9 måneder på å planlegge og gå gjennom alle sine eiendeler. De innrømmer at det var litt tøft å måtte selge, kaste og gi bort mye.

- Det er klart at det fort kan bli litt uenigheter om hva som skal kastes og hva som skal beholdes, men vi klarte det uten altfor mye krangling, ler Anne-Britt og Frits.

- Ingenting av det vi har kvittet oss med har vi angret på at vi kvittet oss med. Og etter at vi hadde kvittet oss med det vi skulle, så var ikke selve flyttingen noe problem.

Fornøyd med PK Hus

Det spreke ekteparet i begynnelsen av 70-årene ønsket å kjøpe av en lokal aktør da de skulle ha leilighet.

- Vi føler en veldig trygghet ved å benytte en lokal entreprenør. Det har hele veien vært lett å komme i kontakt med PK Hus, og vi har hatt en god dialog.

PK Hus bruker lokale leverandører, og det anser paret som en fordel.

- Både elektriker og rørlegger har vært lokale, og det har vært lett å få tak i de også når vi har hatt spørsmål. Alle som har jobbet med denne leiligheten har vært hyggelige folk, og vi er veldig godt fornøyd med arbeidet som er gjort, forteller Anne-Britt og Frits.

- Flytt i rett tid

Anne-Britt og Frits mener selv at de flyttet i rett tid.

- Vi anbefaler andre å flytte mens de fremdeles er friske, raske og klare i hodet. Vi er veldig fornøyd med at vi ikke ventet noe lenger, og at vi nå er to om dette – som har fått dette hjemmet sammen, anbefaler det aktive paret.