Hva koster det å bygge hus?

Hus kommer i alle ulike former, fasonger, stiler og størrelser. Prisene varierer derfor mye mellom ulike hustyper og størrelser. Bygging av hus er et stort prosjekt med mange fagfelt og involverte, og hvor prisen lander avhenger av en rekke ulike faktorer. Noen faktorer velger og påvirker du selv, mens andre kostnader som f.eks. kommunale tilknytningsavgifter og byggesaksbehandling er mer gitt.

Størrelse og konstruksjon

Størrelsen på huset ditt er en faktor som påvirker prisen. Det samme gjelder konstruksjonsmessige valg som tak, bæresystemer og byggemetode. Det kan være lurt å konferere med oss parallelt med at arkitekten utformer tegningene for å sikre at huset er kostnadseffektivt å bygge. Huset kan se ganske enkelt ut ved første øyekast, men det kan likevel inneholde skjulte kostnadsdrivende detaljer.

Tekniske systemer

Ventilasjonssystemer, rørføringer, elektriske systemer/smarthus og system for oppvarming er tekniske installasjoner som skal inn i huset. Disse systemene er i stadig utvikling. Vi vil sammen med våre underleverandører kunne vise deg mulighetene og se på kostnadsbilde.

Innvendig standard

Valg av materialer til gulv, tak og vegger påvirker prisen. Det samme gjelder kjøkken og bad, trapper, peis og alt av sanitærutstyr og belysning. Her er spennet stort både når det gjelder design og pris. Vi har samarbeid med en rekke leverandører og gode innkjøpsavtaler på bestemtekvalitetsprodukter. Til våre boliger velger vi alltid kjente merkevarer med godkvalitet. Et annet design kan endre prisen uten at nødvendigvis kvaliteten blir bedre.

Grunnforhold og utomhusarbeider

Grunnforhold og tomtens beskaffenhet har alltid en betydning for prosjektet. Det er viktig med tidlig befaring på tomt for å utnytte tomtens egenskaper. Prisen for grunnarbeider avhenger av bl.a. av terrenget, grunnforholdene og eventuelt nødvendige støttemurer. Til slutt er det behovet og ønsker for opparbeidelse av hage med topplag som belegningsstein, asfalt og gressplen – dette kan gjennomføres over en lengre periode for å fordelekostnadene.

Som du ser er det en rekke faktorer som er med på å påvirkeprisen når du skal bygge hus. Ønsker du å komme i gang med ditt byggeprosjekter første steg å ta kontakt med oss jo før jo heller.

Vi er din totalentreprenør og er med deg hele veien.