Ansatte i PK Hus som bygger en ny bolig.

«Kvaliteten på elementene fra 1-2-Tre er svært god»

I Lågenlia, det nye boligfeltet bare noen km sør for Kongsberg sentrum, bygger vi 10 vestvendte eneboliger. De første er allerede klare for innflytting til jul.

Det går raskt når vi bygger boliger i et nytt byggefelt som dette. I løpet av halvannen måned ble fem boliger levert fra elementprodusenten 1-2-Tre. I løpet av en snau uke var det tørt bygg og klart for innvendige arbeider.

– Med elementer bygger vi langt raskere og med mindre bemanning. Denne hustypen, med en enkel kvadratisk form, passer godt til elementbygging. Kundene som har vært her og kikket, er storfornøyd, og gleder seg til å flytte inn i god tid før jul, sier byggeleder Erling Antonsen. Sammen med tømrer Jørn Steen har han sørget for å montere elementene etter hvert som de blir heist på rett sted.

Vår prosjektleder Erik Sauro mener det ikke alltid er så stor forskjell på totalkostnadene på elementbygg og plassbygd, men peker på gevinsten med at det går raskere og at de på denne måten får bygget flere boliger samtidig, når det er ønskelig.

– Kvaliteten på elementene fra 1-2-Tre er svært god. Vi hadde et par-tre prosjekter med elementer herfra for tre-fire år siden. Til eneboligene i Lågenlia passet det oss igjen, og det blir trolig ikke siste feltprosjekt med 1-2-Tre-elementer. En fordel med elementbygging er at vi kan flytte personell til prosjekter som krever mer bemanning, sier Sauro. Elementene får vi gjennom Byggmakker, en av våre lokale samarbeidspartnere. Proffselger Ingar Tandberg hos BM Kongsberg har fulgt oss opp i en årrekke. Jevnlig har han minnet oss på at alternativet med elementbygg eksisterer, og nå ble det heldigvis aktuelt igjen.

Bærekraftig og effektivt

Det går svært kort tid fra levering av de første elementene til overlevering til huskjøperne. Byggeplassen produserer mindre søppel og returavfall, og det er mye mindre logistikk og færre lastebiler som skal inn og ut. Håndverkerne slipper også tunge løft med å montere vinduer. De sitter ferdig i elementene som er bygget i en tørr fabrikkhall. Dette er vinn-vinn i alle ledd.

Se film og bilder fra monteringen

Bilder og film er fra Byggmakker Proff.