fbpx
  • Dette huset er tegnet av sivilarkitekt Marit Fåsetbru

Fordelen med ny bolig

Lite vedlikehold, i lang tid
I en ny bolig vil det være lite vedlikehold i mange år framover og mange vil nok mene at det er den absolutt største fordelen med å kjøpe nytt. Dette sparer du både tid og penger på.

Et nytt hus vil være mer eller mindre vedlikeholdsfritt de første 15-20 årene. Kjøper du et eldre hus vil det som regel kreve en hel del vedlikehold og utskiftninger i løpet av årene som kommer.

Eksempler på vedlikehold og fornyelser som fort blir kostbare er utskifting av kledning, rør, elektrisk anlegg, kjøkken og bad. Ved utskiftning av kjøkken og bad kan det ofte avdekkes flere uforutsette følgeskader som må utbedres. Dersom huset er over en viss alder kan det også stå overfor store kostnader i form av utbedring av tak, vinduer, drenering og lignende.

Lavere energiforbruk
Det kan være over femti prosent forskjell på energiforbruk i et nytt og et gammelt hus. Kravet til isolasjon, tetthet og vinduer er i dag vesentlig endret og forbedret i forhold til bare for noen få år siden. Energiforbruket i en ny bolig vil derfor være betydelig lavere enn i et eldre hus. I dag finnes det også flere alternative løsninger på energikilder.

Bedre inneklima
Nye hus bygges med energieffektive ventilasjonsløsninger som tilfører ren og frisk luft, som fjerner brukt og forurenset luft og som gjenvinner varmen. Dette gir et mye bedre innemiljø i nye hus, og er klart fordelaktig for både allergikere og andre.

I et nytt hus trenger du heller ikke å bekymre deg for radonnivået og eventuelle kostnader knyttet til å få radonnivået ned, fordi husene bygges med radonsperre.

Hus tilpasset dine ønsker og behov
Når du kjøper nytt hus har du mulighet til selv å velge hvordan huset skal se ut, både utvendig og innvendig. Et nytt hus kan du tilpasse etter dine ønsker og behov, slik at du får drømmehuset ditt.

Når du bygger et nytt hus trenger du ikke å rive noen vegger for å få den planløsningen du vil. Dermed kan det fort bli dyrere å bygge om en gammel bolig enn å bygge en ny.

Nye boliger har gjerne bedre og mer arealeffektive løsninger enn eldre boliger. Det vil også være lettere å tilpasse planløsninger i en nybyggprosess enn å bygge om et gammelt hus.

Unngå skjulte feil og mangler
Mange opplever nok at det er tryggere å kjøpe nytt hus enn å kjøpe brukt. Ved kjøp av eldre bolig er det mye større sannsynlighet for skjulte feil og mangler. Derfor ender så mye som 1 av 4 bruktboligsalg med juridiske etterspill.

Om dere vurderer å bygge ny bolig, ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat. Eller ta en titt på våre pågående prosjekter.

Telefon: 97 77 23 10
E-post: post@pk-hus.no