Læring Vetle Kristiansen Larsen i arbeid.

Lærlingene – byggebransjens fremtid

Vi tok en tur til Kvear i Svene for å snakke med en av våre lærlinger, Vetle Kristiansen Larsen.

Sammen med et team bestående av Kjell Magne Gjestemoen og Tore Heistad, er han en viktig del av oppføringen av en stor arkitekttegnet enebolig med mange unike løsninger, som gir spennende utfordringer for alle involverte.

- Det er veldig gøy for meg som lærling å kunne være med på å skape noe som man kan se stolt tilbake på, sier Vetle Kristiansen Larsen.

- Jeg begynte som lærling hos PK Hus for snart to år siden og har siden den gang vært med på mange spennende prosjekter. Husker spesielt massivtrehuset på Kampestad, også er det jo dette huset vi jobber med nå da, med tanke på størrelsen og omgivelsene.

For Vetle var det ikke mye tvil da han som 10.-klassing skulle velge hvilket yrke han skulle satse på.

- Helt fra jeg var liten var jeg med pappa og snekret og lagde ting sammen med han. Han har alltid inspirert meg og jeg var ganske gira da det ble min tur til å starte på min egen karriere!

Meningsfulle oppgaver.

Som de fleste andre var også Vetle spent på om han skulle få seg jobb. Da han fikk lærlingplass hos PK Hus fikk han raskt bruk for både det han kunne fra før og teorien fra skolen.

- Jeg ble tatt veldig godt imot her og følte meg som en fullverdig kollega fra første dag. Jeg har vært heldig med så god oppfølging fra både kolleger og ledelsen. Jeg får ansvar og god veiledning og føler meg trygg. Det aller beste må være at jeg alltid har meningsfulle oppgaver, forteller Vetle.

Gjør det du vil, uansett hva andre måtte mene.

Når vi spør om Vetle har noen gode råd å komme med til dagens 10.-klassinger som lurer på hva de skal velge, deler han med glede noen gode tips:

- Sats på et yrke som har en trygg framtid. Jeg tror gode håndverkere vil være ettertraktede fremover. Det virker som markedet for god kvalitet er økende, folk er ikke bare opptatt av pris lenger. Gjør det du vil, uansett hva andre måtte mene. Ikke hør på de negative, avslutter han.

Vetle nevner også det gode og uhøytidelige miljøet som et stort pluss.

Vi ber om å få ta et siste bilde før vi reiser og smilene sitter løst hos gutta og vitner om en sammensveiset gjeng som trives på jobb!